De anabolen van bodybuilders

Welke anabolen kopen bodybuilders?

Anabolen kopen die bodybuilders gebruiken? Dat is natuurlijk in meerdere opzichten een slim idee. Bodybuilders zijn over het algemeen professionals die goed weten wat ze doen. Ze kiezen er namelijk voor om aan de hand van uitgebreid onderzoek één of meerdere van de beschikbare anabolen te gebruiken.

Bij deze staan we stil bij het denkproces van bodybuilders achter het kiezen van anabolen.

De belangrijkste anabolen eigenschappen voor bodybuilders

Allereerst is het dan belangrijk om de belangrijkste eigenschappen van anabolen voor bodybuilders erbij te pakken. Dit zijn namelijk de grootste redenen waarom specifiek bodybuilders ervoor kiezen om deze anabolen te nemen:

  • Stimuleren eiwitaanmaak spieren: Een cruciale eigenschap van anabolen is dat ze de aanmaak van eiwitten in de spiercellen stimuleren. Al met al is dit cruciaal voor het groeien van je spieren en tegelijkertijd ook het herstellen van je spieren. Door voor meer eiwitsynthese te zorgen, worden er simpelweg meer eiwitten geproduceerd. Zij vormen uiteindelijk het fundament voor het opbouwen van spiermassa. Al met al maakt dit proces het mogelijk om op een snellere en efficiëntere wijze spierweefsel te creëren na een intensieve trainingssessie. Voor bodybuilders zorgt dit ervoor dat elke training resulteert in meer spiergroei, mits ook hun voeding en trainingsschema’s verder op een optimale wijze zijn ingedeeld. Het directe effect van meer eiwitaanmaak gaat zeer waarschijnlijk leiden tot serieuze ‘gains’ en grotere spieren.

  • Voorkomen de afbraak van spiereiwit: Een andere belangrijke eigenschap van anabolen is tegelijkertijd ook dat ze het vermogen hebben om de afbraak van spiereiwit te voorkomen. Dit heeft alles te maken met het onderdrukken van de specifieke werking van cortisol. Dit is een zogeheten katabool hormoon. Door deze afbraak te minimaliseren, behouden spieren hun massa en zijn ze beter in staat om te herstellen en te groeien. Zo zorg je voor een betere balans tussen de opbouw en de afbraak van spierweefsel. Dit is al met al toch cruciaal voor bodybuilders die continu op zoek zijn naar het boeken van progressie zonder daarbij onnodig spieren te verliezen. Op deze manier maximaliseren bodybuilders hun spiermassa op de langere termijn.
  • Maakt meer & intensiever trainen mogelijk: Een derde belangrijke eigenschap van anabolen is dat ze het vermogen van het lichaam om harder en langer te trainen weten te verhogen. Dit is dan weer het directe gevolg van het versnellen van de herstelcapaciteit van het eigen lichaam. Dit betekent dat bodybuilders in staat zijn om vaker én intensiever te trainen, zonder dat ze daarbij te maken krijgen met symptomen van overtraining of langdurige spierpijn. Deze verhoogde capaciteit om te trainen leidt tot meer belasting van je spieren, wat dan logischerwijs weer zorgt voor meer spiergroei. Meer kracht, meer uithoudingsvermogen en een versneld herstel is zodoende de gouden combinatie. Je gaat aan de hand van anabolen zo je trainingsdoelen sneller bereiken en je prestaties naar een hoger niveau tillen.

Om deze reden hechten professionele bodybuilders dus zoveel waarde aan anabolen. Maar om welke anabolen gaat het dan specifiek?

De anabolen die bodybuilders kopen

De anabolen die bodybuilders kopen, komen in verschillende ‘smaken’. Dat wil zeggen dat je verschillende opties hebt om uit te kiezen. Verschillende anabolen leveren verschillende voordelen op, waardoor het wel zo handig is om duidelijk het onderscheid te weten. De belangrijkste anabolen die bodybuilders kopen, zijn:

#1: Winstrol

Winstrol (stanozolol) is de eerste, populaire keuze onder bodybuilders, vanwege de sterke effecten op het gebied van spierdefinitie en spierkracht. Dit anabool staat bekend om het vergroten van je spiermassa, zonder dat je daarbij veel water vasthoudt (hoge waterretentie).

Het gebruik van Winstrol levert dan ook een zogenaamde ‘droge’ uitstraling van je lichaam op. Je ziet er gedefinieerd uit.

Tegelijkertijd gaat deze variant van de anabolen ook je algehele fysieke prestaties verbeteren en je vetmassa verminderen. Zeker wanneer je in een fase zit waarin je er droger wilt uitzien en aan het cutten bent, komt deze anabool goed van pas.

Bodybuilders gebruiken Winstrol vaak in een cyclus voor en na een wedstrijd, puur om de spierstructuur te accentueren. Let er wel op dat het gebruik van dit middel ook bijwerkingen tot gevolg kan hebben, waardoor het belangrijk is om het zorgvuldig te monitoren.

#2: Anavar

Anavar (oxandrolon) staat dan weer bekend om de relatief milde effecten en minimale bijwerkingen. Alleen al om deze redenen is het een zeer populaire keuze onder de beginnende bodybuilders en recreatieve gebruikers.

Met Anavar vergroot je je spiermassa en ontwikkel je meer spierkracht, opnieuw zonder dat je hierbij heel veel vocht vasthoudt. Een strakke, gespierde uitstraling is daarom ook het verwachte effect.

Ook voor Anavar geldt dat het vooral effectief is tijdens het cutten, wanneer je doel is om je vetmassa te verminderen zonder daarbij spiermassa te verliezen.

#3: Dianabol

Een derde en laatste populaire anabool onder de bodybuilders is Dianabol (methandrostenolon). Dit middel staat bekend om de snelle effecten qua spiergroei en spierkracht die het teweegbrengt.

Dianabol zorgt voor een serieuze toename van spiermassa, aangezien het tegelijkertijd in staat is om de eiwitsynthese te versnellen en de stikstofretentie te verhogen. Zo ga je als gebruiker een stuk sneller vooruitgang boeken qua kracht en volume. Zeker wanneer je in de bulkfase zit.

Over het algemeen gebruikt men het vaak in de beginfase van een cyclus om een sterke basis te leggen voor verdere progressie. Hou rekening met de kans op lichte bijwerkingen bij het kiezen van deze anabolen!

Translate »