Anabolen injecteren vs. anabolen pillen: Wat is beter?

Anabolen injecteren of anabolen pillen kopen? Het is een dilemma waar je mogelijk mee te maken krijgt wanneer je je eerste anabolen kuur wilt gaan starten.

De belangrijkste verschillen: anabolen injecteren vs. anabolen pillen

Om uiteindelijk een keuze te kunnen maken, is het wel zo slim om juist naar de belangrijkste verschillen tussen beide opties te kijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van wat de specifieke redenen zijn om voor de ene of juist de andere optie te kiezen:

#1: Absorptiesnelheid

Allereerst is er de absorptiesnelheid. Bij de keuze tussen anabolen injecteren en anabolen pillen slikken is er sprake van een duidelijk verschil in hoe snel ze door het lichaam worden opgenomen (en hoe effectief ze zijn).

Injecteerbare anabolen komen direct in de bloedbaan terecht. Dit zorgt voor een snellere en meer directe opname door de spieren. Het is goed mogelijk dat dit leidt tot een sterker, consistenter effect. Met andere woorden; een snellere opbouw van spiermassa en spierkracht.

In tegenstelling tot injecteerbare steroïden moeten orale anabolen (anabolen pillen) eerst door het spijsverteringsstelsel en de lever worden verwerkt voordat ze in je bloedbaan terechtkomen.

Dit vertraagt in potentie de opname en daarmee ook de directe effectiviteit. Er bestaat een kans dat de lever een groter gedeelte van de actieve stoffen afbreekt.

Qua anabolen pillen heb je daardoor vaak hogere doseringen nodig om vergelijkbare resultaten te bereiken.

#2: Bijwerkingen

Ook qua bijwerkingen van injecteerbare anabolen en anabolen pillen is er soms sprake van duidelijke verschillen. En dan voornamelijk met betrekking tot de manier waarop ze door het lichaam worden verwerkt.

In de basis hebben injecteerbare anabolen vaak minder invloed op de lever, omdat ze niet door het spijsverteringsstelsel gaan. Hierdoor zorgen ze automatisch voor minder belasting van de lever in vergelijking met anabolen pillen. Die zorgen in potentie voor wat meer hepatotoxiciteit (leverbeschadiging).

Aan de andere kant is het wel weer zo dat injecteerbare anabolen juist weer lokaal bijwerkingen veroorzaken. Denk dan aan infecties op de plek van injectie of specifieke huidirritaties.

Anabolen pillen hebben vaak weer wat meer invloed op je cholesterolgehalte.

Al met al is het dus een afweging van waar jij persoonlijk de meeste waarde aan hecht. Echter is het hoe dan ook prettig om te weten dat de bijwerkingen over het algemeen niet al te serieus zijn.

#3: Gebruiksgemak toediening

Het gebruiksgemak verschilt ook sterk bij de vergelijking tussen injecteerbare anabolen en anabolen pillen.

In de basis zijn anabolen pillen uiteraard een stuk makkelijker te gebruiken. Je hoeft alleen maar de pil te nemen volgens het voorgeschreven schema. Dit is over het algemeen een stuk praktischer, aangezien je deze altijd en overal even kunt inslikken. Je hoeft bijvoorbeeld geen volledige injectie te faciliteren.

Bij injecteerbare anabolen ontkom je hier simpelweg niet aan. Er komt altijd gebruik van naalden en spuiten aan te pas. Voor sommige mensen is dit enorm oncomfortabel en daardoor moeilijk.

Al met al vergt het meer vaardigheid en hygiëne om dit keer op keer op een veilige manier te doen. Zodoende is het proces wat gecompliceerder. Zeker wanneer je er alles aan wilt doen om eventuele infecties te voorkomen.

Ondanks dat injecties dus extra moeite kosten, is het wel zo dat je ze minder vaak hoeft toe te dienen dan dat je anabolen pillen moet innemen. Puur doordat ze dus net wat effectiever zijn.

#4: Langdurige effecten

Een laatste verschil om rekening mee te houden, is de langdurige effecten. De langdurige effecten van anabolen verschillen namelijk ook bij injecteerbare en orale vormen.

Injecteerbare anabolen hebben vaak een langere halveringstijd. Dit houdt in dat ze langer in het lichaam actief blijven, voordat het lichaam ze afbreekt. Zodoende hoef je ze minder vaak toe te dienen.

Orale anabolen hebben dan juist weer meestal een kortere haveringstijd en moet je daardoor wat vaker innemen om een consistent niveau van de stof in het bloed te handhaven. Zodoende leidt het mogelijk tot een grotere kans op fluctuaties in de effectiviteit en een grotere belasting van je spijsverteringsstelsel.

Anabolen injecteren vs. anabolen pillen: Conclusie

Bij je keuze tussen anabolen injecteren of anabolen pillen slikken, heb je dus de bovenstaande punten om in het achterhoofd te houden. Ga voor jezelf na aan welke punten je het meeste waarde hecht.

Ondanks dat injecteerbare anabolen op verschillende punten ‘beter’ lijken, zijn er toch veel mensen die juist het gebruiksgemak als meest belangrijke punt zien. Dit is dan weer het punt waar anabolen pillen goed op scoren.

Maak een afweging, plaats je bestelling en start binnen de kortste keren met de perfect op jouw voorkeuren afgestemde anabolen kuur!

Translate »